zondag 28 maart 2010

poezie in de Sjoel

Ik was uitgenodigd om op een poeziemiddag wat haiku's voor te lezen. Ik was erg zenuwachtig, want dat had ik al heel lang niet gedaan. En er waren amateur- zowel als professionele dichters aanwezig! Maar gelukkig werd er naar mij ook muisstil geluisterd, wel 10 minuten lang. En... ik heb er waarschijnlijk een nieuw lid voor onze Rotterdamse kern mee verworven!

4 opmerkingen:

Arnold Vermeeren zei

Dag Ria,
Wat leuk! Mooie foto's ook. Goed dat je daar voor zo'n volle zaal gewoont toch zo'n voordracht hebt gehouden, ondanks de zenuwen waar je het over had. Heb je nog leuke, interessante reacties gekregen?

Groet,
Arnold

P.S. Ook leuk dat het wellicht weer tot een nieuw lid voor onze kern leidt. :-)

Ria zei

Hoi Arnold, iets over haiku vertellen hoefde niet, dus heb ik de haiku's afgewisseld met een paar haiku-suites en een haibun. Een paar lovende reacties; interessant vond ik deze: "ik heb veel regels poezie gehoord, die zouden ook in een gedicht passen, maar ja, je schrijft nu eenmaal haiku." Waaruit weer eens blijkt dat haiku niet als echte poezie wordt gezien. Ik doe dat wel, maar ja, dikwijls denk ik dat ik nog helemaal niet weet wat een echte haiku is...
groetjes, Ria

Arnold Vermeeren zei

Dag Ria,
Ja, veel mensen zien haiku niet als poëzie... ik denk dat veel haiku's wel poëzie zijn en veel haiku's zijn dat wellicht ook niet. Ach, dat is nou eenmaal zo. Het belangrijkste wat jij kunt bijdragen, lijkt me, is wellicht gewoon doorgaan met wat je nu doet: je in de wereld van de poëzie begeven en doorgaan met haikupoëzie schrijven... Dat jij niet zou weten wat haiku is, betwist ik. Jij bent een van de degene die haiku in Nederland definiëren. Maar dat je er zelf over blijft twijfelen en dat je blijft zoeken is van de andere kant ook wel een gezonde instelling.
Groetjes, Arnold

Ria zei

Dank voor je reactie! Max vroeg mij destijds om een haiku-definitie; slapeloze nachten hoor. Maar je hebt gelijk: zoveel mensen - zoveel opvattingen, en dat is inderdaad prima. En een ieder kan de voor hem/haar beste keuze maken en... daarna weer een andere weg inslaan. Zoals jij nu meer tekent dan schrijft, bijzonder vind ik dat! Het tekenen zal straks ongetwijfeld je schrijven beinvloeden, doet het misschien al..
groetjes, Ria
groetjes, Ria